tar nya tag
Har kommit till insikt om att jag nog väger en hel del för mkt - sisådär 30 kg, så jag har börjat att tänka på mina kostvanor.
Jag har gått igenom detta innan när jag vägt för mkt å jag vet att i början är det skitjobbigt för man är fortfarande hungrig när man ätit men det är bara å bita ihopa!
Jag hitta en sida på internet som heter viktklubb.se. & därigenom hittat en massa roliga recept. Jag har testat nu denna veckan som gått å man blir helt rörd när cordelia sitter å säger "mm va gott denhär middan är mamma" =) det värmer å hon äter som en häst =) Så jag ska nog aldrig sluta laga sånhär nyttig mat nu - är helt fast. Å vem kunde ana att mysli, lingon å mjölk var en god kombination?!
Igår var det iaf kyckling till middag med klyftpotatis.
Här kommer receptet:
4 port.
Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Blanda persilja, ost, creme fraiche, salt och peppar i en bunke. Bred röran ovanpå kycklingen. Stek i 225 grader i 15-20 minuter.
Klyftpotatis: Lägg potatisklyftorna och margarin i en ugnsfast form. Salta och stek dem i 225 grader i ca 40 minuter. Strö på finrivet citronskal. Servera med sallad gjord på ruccola, tomat, paprika och purjolök.
Jag gjorde en veggo variant till Jerry med quornfileér i stället.
Ett tips: ha i 1-2 msk sambal oelek i röran som ska kletas på.
Veggo:
Kyckling: 
Till lunchen igår blev det en alex vegetariska lunchmackor.
recept på 6 mackor är:
1 st paprika
1 st tomat
6 st isbergssallads blad
1 msk olivolja
1 st vitlök supersolo
6 st runda polar mackor
riven parmesan ost
1 pkt mexicali nuggets
Hetta upp oljan & pressa ner vitlöken. Tärna paprikan & häll i pannan. Lägg sedan i mexicali nuggetsen & bryn.
Lägg upp 6 skivor polarbröd på en plåt med bakplåtspapper på. Lägg isbergssalladen på mackorna & skiva tomaten & lägg på nån tomatskiva per macka. Ta sedan det du brynt i pannan & fördela på mackorna. Riv osten direkt på.
In i ugnen i 200 grader C i ca 5 min.
bild från denna lunchen:
Till middag idag blir det broccoli & vitlöks soppa, ska bli intressant å se hur det smakar.
Lunch idag blir rester från igår. Så jag följer ju inte min veckomeny till 100%
Jag följer ju inte min motionsplan heller, för jag motionerar mycket mer. ingår ju en hel del motion i min vardagsmotion eftersom vi bor i utkanten på stan å vi e ju båda gång å cyckelburna. Men det är ju skönt att man motionerar mer än vad man behöver iaf.
Så nu ska vi se om jag kan gå ner några kilo innan det är dax å bli gravid igen.
Jag har gått igenom detta innan när jag vägt för mkt å jag vet att i början är det skitjobbigt för man är fortfarande hungrig när man ätit men det är bara å bita ihopa!
Jag hitta en sida på internet som heter viktklubb.se. & därigenom hittat en massa roliga recept. Jag har testat nu denna veckan som gått å man blir helt rörd när cordelia sitter å säger "mm va gott denhär middan är mamma" =) det värmer å hon äter som en häst =) Så jag ska nog aldrig sluta laga sånhär nyttig mat nu - är helt fast. Å vem kunde ana att mysli, lingon å mjölk var en god kombination?!
Igår var det iaf kyckling till middag med klyftpotatis.
Här kommer receptet:
4 port.
500 gram | kycklingfilé |
1 dl | finhackad bladpersilja |
40 gram | riven 17%-ig ost |
2 dl | lättcreme fraiche |
salt och peppar | |
800 gram | potatis i klyftor |
1 msk | margarin |
2 tsk | finrivet citronskal |
50 gram | ruccolasallad |
200 gram | tomater i bitar |
1 st | röd paprika i strimlor |
0.5 dl | finhackad purjolök |
Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Blanda persilja, ost, creme fraiche, salt och peppar i en bunke. Bred röran ovanpå kycklingen. Stek i 225 grader i 15-20 minuter.
Klyftpotatis: Lägg potatisklyftorna och margarin i en ugnsfast form. Salta och stek dem i 225 grader i ca 40 minuter. Strö på finrivet citronskal. Servera med sallad gjord på ruccola, tomat, paprika och purjolök.
Jag gjorde en veggo variant till Jerry med quornfileér i stället.
Ett tips: ha i 1-2 msk sambal oelek i röran som ska kletas på.
Veggo:


Till lunchen igår blev det en alex vegetariska lunchmackor.
recept på 6 mackor är:
1 st paprika
1 st tomat
6 st isbergssallads blad
1 msk olivolja
1 st vitlök supersolo
6 st runda polar mackor
riven parmesan ost
1 pkt mexicali nuggets
Hetta upp oljan & pressa ner vitlöken. Tärna paprikan & häll i pannan. Lägg sedan i mexicali nuggetsen & bryn.
Lägg upp 6 skivor polarbröd på en plåt med bakplåtspapper på. Lägg isbergssalladen på mackorna & skiva tomaten & lägg på nån tomatskiva per macka. Ta sedan det du brynt i pannan & fördela på mackorna. Riv osten direkt på.
In i ugnen i 200 grader C i ca 5 min.
bild från denna lunchen:

Till middag idag blir det broccoli & vitlöks soppa, ska bli intressant å se hur det smakar.
Lunch idag blir rester från igår. Så jag följer ju inte min veckomeny till 100%
Jag följer ju inte min motionsplan heller, för jag motionerar mycket mer. ingår ju en hel del motion i min vardagsmotion eftersom vi bor i utkanten på stan å vi e ju båda gång å cyckelburna. Men det är ju skönt att man motionerar mer än vad man behöver iaf.
Så nu ska vi se om jag kan gå ner några kilo innan det är dax å bli gravid igen.
Kommentarer
Trackback