Torsdag

Idag e det hektiska Torsdag igen =) Jag ogillar inte att ha mkt å göra, det jag ogillar är att jag blir helt slut.

Gårdagen blev lyckad=) Trevligt att träffa lite väninnor å komma ut lite. Fyndade 4 par byxor till Corre på bytaredagarna 55:- för alla tror jag det blev & jättefint skick var det =) 
                                                             
Annars kan det vara rätt svårt å få tag på kläder som är i fint skick till just den åldern, eftersom vissa smutsfläckar inte försvinner helt i tvätten. (eller så är det bara jag som har en aktiv smuts & kladd gris till dotter;)
Jag fick ju en massa kläder av Jennie oxå, väldigt tacksam eftersom Cordelia hade verkligen bara 2 par jeans & det ena paret är strl.110 - alldeles för stora alltså...fast man kan dra in dom i midjan å vika upp dom så hon kan ha dom ändå, fast liknar mest clownbyxor på henne hehe..

Efter vi fikat hos Jennie & sagt hejdå till alla så gick vi hem till farmor Asta (Jerrys mormor) för Jerry var ju där å hon bor inte så långt ifrån Jennie. Väl där fick vi mat - som alltid, hon försöker alltid dränka en med massa god mat ;)
vid 20.00 - tiden åkte vi hemåt, jag å Corre fick skjuts med bil av Paul (farmors sambo, farmor å Paul bor nästan grannar med farmor Asta & farmor Asta tycker inte om å köra bil när det är mörkt) & Jerry cyklade hem.
Cordelia som inte sovit i mer än 10 minuter var helt slut å somnade i bilen, å hon märkte inte av när vi bar in henne å la henne i sin säng hehe.
Men såklart, först lekt på dagis mellan 7.30-12.30 å sen sova i max 10 min å sen direkt hem å leka med Nelly å Fanny å busa på öppna förskolan med andra barn oxå å sen hem till Fanny å Nelly igen å busa vidare, å sen hem till farmor Asta å köra upp hela registret där, å busa med farmor Asta är ju det bästa som finns "min Asta" brukar hon ju sä hehe..

Dessutom var jag själv oxå helt slut igår, men blev 2 maskiner tvättade när vi kom hem & 2 stycken i morse i alla fall..men allt är inte undantvättat *suckar tungt*

2 timmar kvar här på UC! ska ner i källaren när jag kommer hem å hämta upp tvätten, under tiden jag gör det ska Jerry hämta loppan på dagis & sen ska jag packa upp tvätten å packa ner badkläder medans Corre sover. Å sen drar jag å Corre till simningen
När vi kommer hem ska vi äta falaflar, vad det blir till är inte bestämt, idag är det Jerry som lagar maten =)

idag har de tagit foto på dagis, hoppas allt gick bra. Jag hade gjort jättefina tottar på henne men Jerry sa att dom ryckte hon av direkt dom var framme på dagis, Jerry satte dit dom igen men känner jag min tös rätt så har hon hunnit dra av dom igen tills det är dax. Fast fröknarna hade lovat att sätta dit dom om de var av - om de hann. tja, vi får väl se, hade ju varit kanon om de satt där för hon blir extra söt när hon framhäver ansiktet genom att ha håret uppsatt.

nä, nu ska jag sluta, börjar bli ett långt inlägg. Lägger upp litta bilder sen om jag hinner, just nu sitter jag på UC så då kan jag inte lägga upp bilder från kameran.

over and out

Idag

Ingen lugn hemma dag idag heller verkar det som.
Ska va på UC till kl.12 & sen ska jag ner i källaren & se om den som tvättat förmiddag är klar, för jag ska tvätta i eftermiddag, men skulle behöva lägga in tvätt kl.12 i stället för kl.13 *hoppas*.

Jag ska hämta Corre på dagis idag & sen ska vi cykla direkt därifrån till min väninna & vi ska gå till öppna förskolan, de har ju bytare dagar nu & där brukar man kunna fynda billigt & bra =)

Jag hoppas verkligen jag hittar jeans till Corre för det glömde jag helt bort att köpa till henne när vi var på Ullared för nån månad sen.
& nu börjar det bli lite för kallt för att gå i leggins & mys byxor, men jag tycker det är för varmt ute för å dra på henne overallen, flickan är ju fruktansvärt varmblodig.

När man bor här nere i skåneland så är det svårt med vädret, för det är så jädrans rå kallt i och med vi har massa blåst just här..att bo vid kusten gör ju det hela inte särskilt mindre blåstigt.
Cordelia har faktiskt fått en släng av urinvägsinfektion, tur att hon inte har ont i alla fall=) men strumpebyxor under jeansen har hon fått på sig, det är så himla svårt nu när hon inte har blöja som värmer.

nähä, nu får jag nog gå tillbaka till stickstugan en stund.
Skriver nog nåt mer ikväll, får se hur det blir, ska måla en vitrindörr oxå idag så..

Mer pyssel

Har även pysslat om mina tråkiga tidskriftsamlare som jag köpt. Såhär så de ut innan ompysslet:



såhär såg de ut efter ompysslet:



mycket trevligare look =)
Det är inte så svårt, bara till att klistra på omslagspapper =)

byrån färdig!

Innan såg den ut såhär (fast vår är större än på bilden) när den var klar blev den såhär

Såhär gjorde jag:
1. Hittat en gammal byrå!
2. tvätta den med målartvätt.
3. Grunda med vit färg.
4. laserat byrån blå, lådorna svarta, 4 knoppar röda, 4 blåa & 4 gröna.
5. laserat allt en gång till.
6. målat med vit färg lite olika mönster på knopparna.
7. lackat den med möbellack.
8. ställt den på plats =)

Jäkla kärring!

Efter simningen med Cordelia igår var vi in om City Gross & handlade lite. Cordelia gick själv & drog en egen rulle kärra. Hon ser ju inte sig för alltid var hon går om hennes blick fastnar på något annat så man måste säga till henne ibland "akta det" & "akta det" lixom. Å när vi gick in i affären stod där en tant å en gubbe å prata med varandra & deras vagn täckte halva gången typ så jag vände mig om å sa till Cordelia "akta vagnen" & då svarar kärringen jättesurt "ja jag ska" & spände blicken i mig & verkade allmänt besvärad & jag bara "jag prata inte med dig, jag prata med min dotter"!! Men shit va folk kan va krängda å sura!

ARG!

Idag är jag litta arg & litta putt & litta trött!
Varför jag är arg & putt beror på att vissa personer alltid ska lägga sig i saker de inte har med att göra! Man ska inte uttrycka sig om saker & ting som man inte har en aning om! Man ska heller inte dra förhastade slutsatser bara för att man TROR att det ligger till på ett visst sätt, särskilt när det man tror är helt fel & inkorrekt.

Jag förstår helt ärligt inte vad man får ut av att lägga sig i andras angelägenheter. Men som min man brukar säga "de leker bara vuxna"
självklart är det en viss person jag har i åtanke & jag tycker egentligen mycket om denna personen men jag förstår inte riktigt varför hon alltid ska lägga sig i! Många saker hon säger när hon lägger sig i har hon rätt i & jag håller ofta med henne, men på nåt sätt lyckas hon då & då gå FÖR långt.

Trött är jag idag för att vi va hemma sent igår eftersom vi var på föräldramöte på dagis & Cordelia har väckt mig 2 gånger inatt för hon behövde kissa. & sista gången sa hon "sova oss"...vilket betyder att hon vill sova i min å Jerrys säng. & eftersom jag var trött som bara den & jag inte orka bråka med Cordelia mitt i natten så fick hon det, men man ska ju inte inbilla sig att hon somnar direkt, nädå, hon ligger å vrider & vänder på sig & ska tvunget ha sina fötter på en - antagligen för att känna att man är där eller nåt.
& sen var jag uppe kl 06.00 för jag skulle hinna tvätta lite innan jag skulle till UC kl. 08.00 Well, 3 maskiner blev tvättade innan jag stack iväg så jag är rätt nöjd med det =)

Ska bli skönt att sluta om ca 2 timmar =) men ingen rast å ingen ro som det heter. När Jerry hämtat Cordelia på dagis ska hon vila en stund & sen äta nåt litet & under tiden ska jag packa badväskan för sen drar Corre å jag på utflykt till badhuset. Minisimmet började ju för några veckor sen så 15.30 ska vi va där. & vi brukar väl va hemma vid 17.00 tiden så då hoppas jag att Jerry har middan klar.
Ikväll blir det till å bygga färdigt vår nya tv-bänk. Väggskåpet är redan ihopmonterat & vi satte upp det i förrgår. Igår blev det inte mkt gjort eftersom vi spenderade eftermiddagen hos min svärmor & på kvällen va det ju föräldramöte som sagt.
Men förhoppningsvis blir tv-bänken färdigmonterad idag så vi kan sätta tv & stereo på plats & alla cd-skivor & filmer ska oxå infinna sig på sina nya platser är det tänkt.
åsså ska jag såklart måla knopparna till byrån en gång till så Jerry kan lacka byrån & knopparna i morgon.

Hektisk helg

Ingen rast å ingen ro. Vi har haft fullt upp hela helgen! & lär ha massa framöver *pust pust* Men saker å ting måste göras innan bebben kommer.
Vi va på IKEA i lördes med svärmor å hennes sambo. De kom å hämtade oss vid 10-tiden å sen hyrde vi släp å sen handlade vi loss på IKEA.
Vi håller ju nämligen på å göra om i vårt vardagsrum, efter 3 år är man GANSKA trött på att bara ha en massa ihop plock.

INKÖPSLISTA:
 BESTÅ BURS TV-bänk & vägghylla
TALLVIK bordslampa
GRUNDTAL spotlights för bokhyllor
FLÄCKIG durkslag
ORDNING bestickställ           
FLYT tidskriftsamlare
BEHANDLA lasyr, 
GOSIG mus
ANDY lådhurts på hjul
RICKARD arbetsstol
SMILA STJÄRNA vägglampa
BILLY OLSBO vitrindörrar, 2 st likt denna, men med heltäckande nederdel & glas i överdelen & 1 st kortare heltäckande dörr
FIXA penselset
RIBBA ramar, 6st:1st:
SOCKER kruka
SOCKER kruka
Litersmått (hittar ej bild på ikea.se)
2 st taklampor (hittar ej bild på ikea.se)

Sen kommer jag inte ihåg om där var nåt mer vi köpte.
Men ett fynd till gjordes i lördes. Vi behöver ny byrå till Cordelia, då hennes byrå ska göras om till skötbord igen. & vi har verkligen letat överallt efter en stor byrå till vettigt pris. & tillslut kommer jag på att mina föräldrar har 2 st bajsbruna byråar i sina vindsgarderober & de har stått där å skräpat i 15 år ungefär. Så jag frågade dom om de ville bli av med en & det ville dom! =) Så nu står den där hemma ommålad & grann =) Ska måla den igen idag & sen ska den lackas & sen kommer det upp bilder på den!
Tyvärr tänkte jag inte mej för å tog en "före" - bild men hittade en på nätet i samma stil: dock är den vi har större - 4 st stora lådor & 4 st små lådor.

Vädret var ju inte riktigt roligt i lördes å vi va hemma från IKEA så sent att vi inte orkade (inte ville gå i regn) titta på Calle Christensen & IMK =( för det var ju Kulturnatt här i bonnahålan Höganäs så det var ju jippo hela dan.

I går (söndes) målade jag den bajsbruna byrån, idag målade jag sista lagret & i morgon ska det lackas. Satte även ihop Vägghyllan i går, men den är inte uppsatt än, ska göra det i morgon. taklamporna åkte oxå upp i går.

Nu e det verkligen sängen som gäller för en trött Alex..ska väcka gubben min först som somnat på soffan åsså ska jag ta Cordelia till toan så hon inte väcker mig om en timme typ å behöver gå på toa.

natti natt

graviditeten

Jaha,igår gick jag in i vecka 30+0 så nu är det BARA 9 veckor kvar. Tyvärr är det nu som tiden börjar gå sakta. 9 veckor känns som oerhörd lång tid! Det är 68 dagar kvar & det menas med mer än 2 månader!! *suck* Kan ju hoppas att denna babyn vill ut lite tidigare. Har trots allt redan fått förvärkar & käner att babyn trycker på i bäcknet emellanåt. Tyvärr fick jag det ledsamma beskedet av min BM häromdagen att när man är omföderska så brukar inte barnet fixera sig förren väldigt sent, tydligen mycket senare än förstagångsföderskor =/ & dethär med förvärkarna ser jag inte direkt som ett tecken på att det snart är dax, för det kan man få väldigt långt innan babyn planerat sin ankomst..viss erfarenhet har man ju av det.
Skönast med denna graviditeten är att jag ännu inte har fått foglossning! & bara det gör det hela lättare när man har en aktiv 2½ åring hemma som man måste jaga typ.
Är oxå väldigt glad över att jag inte gått upp lika mkt i vikt denna gången. ca 22kg änsålänge. Med Cordelia hade jag + 47 kg 3 dagar innan hon anlände. & jag kan inte i min vildaste fantasi tro att jag kommer gå upp 25 kg till på 9 veckor.
Men det har säkert sina anledningar, inte lika mkt skräpmat denna gången, otroligt dålig matlust & nu har man ett barn som man måste jaga & hon måste även cyklas till dagis & det har ju varit min uppgift för det mesta.
På senare tid har dock min snälla man lämnat henne på morgonen & svärmor har varit snäll å kört till & från rätt mkt =)
Snart kommer Jerry ha semester, närmare bestämt på torsd. i nästa vecka & det ser jag fram emot! Att få lite avlastning på dagarna nu den sista tiden=)  Änsålänge vad som är bestämt har han semester till den siste oktober så det ska bli skönt.

Här är mina senaste projekt

Här är en bild på det färdiga tittskåpet. Nu fattas bara innehållet & det kommer. Ska bara fixa det först.
För någon vecka sen hittade jag lite målardukar hemma så jag å Cordelia satt å kladda med fingerfärg på dom, tillslut blev min såhär: & Cordelias verk såhär: Några dagar senare satt Cordelia å målade igen & denna gången blev det såhär Repan som syns uppe till vänster var där faktiskt redan - ett hål i duken helt enkelt, men det hindrade inte min lilla loppa =)

Ny dag

Sitter just nu på UC å kollar mail & skriver lite här. De har tyvärr blockat facebook här på dårcentret nu så det blir inte långa stunder man fastnar framför datorn längre.
Men man behöver omväxling, att sitta å sticka eller så i 4h å lyssna på allt tant skvaller tar på krafterna. Visserligen börjar mina händer å armar vänja sig vid stickningen nu så jag får inte träningsvärk längre.

Igårkväll fick jag ett ryck å blev plötsligt på pysselhumör. Har varit rätt mkt av den varan på sistone faktiskt. Ska lägga upp bilder på mina verk så snart jag är hemma.

igår blev det målning av ett tittskåp. Det är meningen att vi ska sätta in Cordelias hand & fotavtryck i den som vi gjort när hon var mindre.
Såhär såg i alla fall ramen/tittskåpet ut som omålad:
lägger in bilder på resultatet sen.

Såhär börja det hela

Har än en gång en ny blogg. Blev så trött på den andra sidan så nu testar jag här.
För er som inte vet så är mitt namn numera Alexandra Bernhardsson. Kallas Alex & är 26 år.
Har en 2½ årig dotter vid namn Cordelia & nu väntas syskonet komma om 10 veckor.
Min man heter Jerry & är mer underbar än vad man kan tro, men det är ju klart, jag ser en annan sida av honom än vad alla andra gör.
2007 ser det ut såhär:2008 ser det ut såhär: 2009 ser det ut såhär, loppan fyller 1 & får paket direkt på morgonen:2010 ser det ut såhär: & såhär: & loppan som fyllt 2 år ser ut såhär:

& det var i princip vår resa tillsammans. Allt började ju 2007..girl meet boy, fall in love and get pregnant. =)

Nu börjar Cordelia gnälla om att jag sitter vid datorn så jag får väl sluta & umgås med henne ett tag =)

RSS 2.0