litta som hänt den senaste tiden

Då var det ett tag sen man skrev här då. Bäst å skriva av sig litta.

Dethär med Cordelias användning av napp går mycket bättre än förväntat! Hennes 2:a natt utan napp fråga hon inte ens efter den. & nu har hon i princip lagt både snuttefilt å nassegris. Hon kommer ibland å säger att hon inte behöver dom. Så nu känns min lilla flicka så stor. Det är mkt som hänt under detta året.
* blivit av med blöjan i somras
* blivit av med nappen nu för några veckor sedan
* det är bara vissa dagar hon vilar på dagen
Det är ju nästan lite tur att man ska få en gose bebis nu när Cordelia blivit så stor.

På tal om bebis, så har det inte hänt mkt på den fronten heller tyvärr. bf+11 idag *suck suck*. Slemproppen lossnade i morse dock, den var riktigt äcklig denhär gången! Gul/grön/svart i färgen å konsistens som en manet eller en riktigt förkylnings snor lobba mm..mums.
Jag lever nu på hoppet om att det ska startas igång med riktiga värkar inom ett dygn. Har under flera veckors tid sagt att bebisen säkert inte kommer förren den 1:e december, och just nu lutar det ju faktiskt åt det hållet..Men slemproppen är ju egentligen inte någon bevisning för att förlossningsdelen har startat igång, slemmisen kan lossna flera veckor innan bebisen kommer.

Men jag ringde in till förlossningen iaf nu för ett tag sen å fråga om det var ok att bada i badhuset fastän den släppt & hon sa att det inte var några problem alls =) Så om ingenting hänt till på torsdag så ska jag å Cordelia gå på simningen. Cordelia har hållt sig frisk å vi har inte missat simningen en enda gång denna terminen, så det hade varit en ryslig otur om hon missar de 2 gånger som är kvar.
Jerry får la gå sista gången med henne misstänker jag, för jag tror babyn kommit innan torsdag i nästa vecka.

Annars har det väl egentligen inte hänt jättemkt mer än att jag fick åka in med ambulans förra tisdagen för jag inte kunde andas. Å då tänkte vi ju alla att dom håller mig kvar där inne å ev. sätter igång mig. Men trots att det hände samma sak när jag väntade Cordelia vid ungefär samma tidpunkt så trodde dom inte det berodde på bebisen. Så några timmar senare fick vi åka hem. Det har ju blivit bättre men gör fortfarnade ont vid bröstet när jag andas.

Mamma fylla 50 i lördes å jag å cordelia var där, Jerry mådde inte så bra så han fick en ensam hemma dag å natt. Eftersom dom söp som bara den så sov jag å corre över, vi kunde ju inte få skjuts hem. Men det gick ju bra.

nähe, nu har det minsann kickat in lite värkar, men tyvärr bara förvärkar känner jag. Får se om de eskalerar så småningom *hoppas*

har hittat en sida som typ tradera fast denna inriktar sig på barn och familj mer. www.loppi.se har inte köpt nåt där å inte säljt nåt där heller. Verkar vara rätt ny, inte många saker om man jämför med tradera. Det positiva är att man här kan välja i vilket län man söker produkter i, man kan även leta i hela sverige.

Snön ligger här oxå nu, en vecka idag tror jag, å det skulle bli kallare å mer snö =) En riktig vinter även i år verkar det som, det bästa är ju att den kommit tidigare detta året=)

xoxo

Cordelia & nappen

Igår morse tappade Corre ner sin napp i toaletten å det var den sista nappen vi hade. Visserligen var jag i affären senare på kvällen men vi har ju sagt att hon inte ska ha mer napp nu.
Men vilket liv där blev när hon skulle sova!
Vi har pratat å förberett Corre i ett halvår om att vi ska lägga nappen å att Corre skulle ge alla sina nappar till tomten & det har gått rätt bra, Corre har gått med på det å har sett fram emot det.
Sen har det ju varit lite oturligt på sistone för när hon sitter på toaletten å t.ex jäspar så åker nappen ner i toan, å det har hänt åtskilliga gånger de senaste månaderna. Å nu åkte sista nappen.
Hon hade svårt för å somna fastän hon var så trött - nappen är ju en bra sövare. Vi pratade iofs att vi skulle köpa en å ha som reserv om det blir kris nån gång. Men vi får se hur det går ikväll. Hoppas hon kan va utan napp nu!


Bakslag från barnmorskan häromdan! Blev riktigt, riktigt besviken när hon sa att den är väldigt ruckbar fortfarande. Visst, bebisen brukar inte fixera sig förrens i sista stund när man e omföderska, men nu e de faktiskt bara 7 dagar kvar!
Hon sa även att om vattnet skulle gå nu så va jag tvungen att åka in. Just eftersom babyn inte är ett dugg fixerad. Tur den ligger med huvudet neråt iaf, så finns det lite hopp om en snar ankomst!
Men slemproppen har ju inte heller gått ännu så har jag riktigt otur föds ungen inte förrens i december! Vem vet hur mkt jag går över denna gången!
Men men om jag har tur i oturen så åker jag kanske in med ambulans denna gången med pga andnöd. Har känt de senaste dagarna ett tryck mot lungerna emellanåt å känns som jag nästan töms på luft å får svårt att andas.
Å det va ju lixom så det började med Cordelia kan man sä, men med henne höll det i sig så jag verkligen fick kippa efter andan, så allvarligt är det inte denna gången - än.


Idag ska jag iaf göra absolut ingenting...mer än å diska å måla, Jerry får äran att gå ner med ännu mer saker i källaren.

Maskerad på dagis!

& jag fick iväg världens sötaste tiger! =) Hon ville inte va spöke idag så det fick bli tiger i nalle puh.   
hon va så stolt i sin tigerdräkt! Nalle puh gänget är ju de bästa hon vet å mora träsk med förståss, men det är ju inte så kul å va utklädd till två gamla gubbar ;) hehe

Annars idag blir det INTE lugnt. Efter Cordelia är hemkommen från dagis ska hon vila å sen blir det en snabb fika å sen ska hon å jag iväg till simningen. Jerry ska minsann inte va hemma å lata sig för han ska på ett urtråkigt möte i eftermiddag.
Efter simningen blir de till å käka lite middag å sen mysa en stund i soffan framför tv:n innan det är dax att gå å lägga sig.

haha! fick denna av min mamma i ett mail

Ledig tjänst: Anställning som MOR

Mor har en central roll i Familjens ledning

Du får ansvar för följande områden:

- Organisation och Ledning
- Transport
- Inköp
- Vård och Omsorg
- Verkstadstjänster
- Andra förekommande uppgifter

Lön : 0 kronor

Semester: Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor gör.

Avgörande krav: Honkön.

Önskvärt: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer:

1. Körkort. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger 'Imse Vimse Spindel' och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef. Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit i minst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör. Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer, skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg. Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog. Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare. Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör. Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör. Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent. Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).

Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt. Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist. Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare. Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef. Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.

Du får självklart ansvar för julfirandet.


Ring om du är intresserad!


Måndag igen

Min graviditet - BF Fre 19 nov 2010

* Din graviditet startade Lör 13 feb 2010.
* Din menscykel är ca 28 dagar
* Du blev gravid ungefär Lör 27 feb 2010 (ägglossningen).
* Du är på dag 269 av 280. (96,1%).
* Du är i vecka 39.
* Du har gått 38 fulla veckor och 2 fulla dagar (v38+2).
* Du är i 9:e kalendermånaden.
* Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
* Du är i trimester tre.
* Beräknat förlossningsdatum Fre 19 nov 2010
* Du har 11 dagar kvar till beräknad förlossning.

Helgen har flögit iväg som vanligt.
I fredags när mannen min skulle cykla med Cordelia till dagis ringde telefonen, å vi bara "vem fan ringer nu" klockan va ju 7 på morgonen. Men jodå, det va Jerrys syster som skulle berätta att deras lilla bebis hade anlänt. En liten flicka blev det.
De fick komma hem redan samma dag så på eftermiddagen for vi hem till dem å hälsade på lilla miraklet Leia. Så söt å go å väääldigt liten. Å storasyster Nova är så stolt =)
Kusin Cordelia är nog oxå lite stolt, hon va framme å kolla på bebisen hela tiden å ville så gärna kela å klappa henne, å helst av allt ville hon bära på henne. Å hela helgen har Cordelia tjatat om Leia. "Madde har ingen bebis i magen längre" "Leia har kommit ut" "barn får inte bära henne, bara hålla henne" m.m. m.m.
Å hon har tjatat om lillebror med. (Vi har kallat honom för lillebror till Cordelia för han har inget namn än va vi vet iaf å han e ju lillebror till Maia å Tella). Jerrys kusin va med sin man å deras 2 veckors baby å hälsade på Leia även dom. Å det har hon oxå pratat en del om "lillebror har snopp" "där var två bebisar hos Nova" helt i extas har vår lille tjej varit. Å frågar man henne så längtar hon tills hon oxå får sin lille bebis att "ta hand om".

I lördes va det full rulle. Vi va hemma hela dagen, men inte blev det en lugn stund för det.
Tvättade mellan 07-13, mellan varven diskade jag, till lunch gjorde jag å Cordelia pannkakor, mitt när jag stod å grädda dem kräkte Cordelia ut över hela köksgolvet, så Jerry fick ta henne å duscha av henne. Som tur väl va så stänkte det inte på maten iaf. Men för min del var det bara å släppa det jag höll på med å städa hela köket med moppning å dammsugning å moppning igen, men det behövdes ändå städas i köket så det gjorde inte så mkt.
På eftermiddagen rensade jag mitt så kallade "skrivbord" & gjorde om det till matbord i köket igen, så nu kan vi återigen sitta i köket å äta. & jag har hunnit bygga ihop mitt nya, lilla ikea skrivbord å fått de på plats, så jag har nånstans att ha datorn.
Jag dammsög å moppade golven i hallen å i vårt sovrum oxå. & Jerry har flyttat crosstrainern in till vardagsrummet å han har burit in spjälsängen i vårt sovrum. Jerry bar oxå in våra små byråar vi haft i hallen till vårt sovrum.
Jag renbäddade i spjälsängen å i Cordelias säng å Jerry renbäddade i vår säng.
Jerry lagade middag å när vi ätit det va vi helt slut allihopa.
Men Cordelia var jätteduktig, trots lite besvär med att hon kräktes så sprang hon inte så mkt i vägen för oss, utan vi fick jättemkt gjort fastän hon va hemma.
Cordelia är förresten inte sjuk, det va nog bara som hon hosta, kräket bestod i princip bara av vatten å slem.

Igår (söndag) Va heller ingen slappedag. Jag tvättade några maskiner på morgonen - sängkläder å sånt som blivit när vi renbäddade. Å lite bebiskläder som stod i lådor i vårt vardagsrum. Vid 10.30 - tiden åkte vi till ikea med farmor å paul å jag fick köpt 4 sänglådor
 å 1 stycken leklåda till babyn, inte för att bebisar har så mkt leksaker, men kan vara skönt att ha nånstans att lägga lekfiltar å tiden går så fort, rätt va det är så leker babyn med tuggisar å nallar å sånt. å en golvlampa att ha bakom soffan å lite värmeljus att ha i höst å vintermörkret &

Sen va vi å åt lunch inne på Väla å köpte lite mer gipsbindor att fixa till magen lite till med.

När vi kom hem fylla jag bebisens 2 sänglådor med kläder som är från strl. 62 å uppåt. Men skönt att ha tvättat alla babykläder å ha klart å bara byta ut i byrålådan sen när den växer i de. Å Cordelia fick in 2 sänglådor till sitt rum å det va ju meninen att hon skulle lägga leksaker i dem, men det gick ju lite trögt..hon tycker verkligen inte om att städa hemma.

Men nu ska det målas innan Corre kommer hem å lampan ska upp =)
tjipp å hej


RSS 2.0