Tag sen

Jaha, då va det längesen man skrev här då. & det har hänt massor!!
Vi har varit inne en runda till på förlossningen. Allt började förra lördagen den 23/10. Vi va på eftermiddags kalas å efter ett tag börjar jag få värkar. Det är inte en eller två, å nej! de kommer då å då, med några minuters mellanrum, men olika många minuter så det va väl inte regelbundna värkar jag hade. Men det va verkligen såna riktiga håll käften värkar! Trode ju att de va på gång nånting.
Värkarna fortsatte hela kvällen så när vi kom hem ringde jag till förlossningen å prata med dom, å hon fråga mej om jag ville komma in å jag svara "egentligen inte". Så sa hon att om jag ångrade mig så skulle jag bara ringa när jag var på väg.
Jag gick in i duschen å duscha varmt på magen å det hjälpte inte till en början, fick stå där ett bra tag innan det hjälpte. Å när jag kliver ut ur duschen börjar dom direkt igen! *suck*. Jag sov ingenting den natten pga alla värkarna jag hade hela tiden å dagen efter fortsatte dom å kommande natten sov jag inget heller. Men jag gick till UC på måndag ändå, men värkarna fortsatte. På måndag kväll hade de stannat upp men då började jag må riktigt dåligt i stället, mådde illa å frös å va varm om vartannat å smakade ägg i munnen fastän jag inte ätit några ägg. Å jag kände mig snurrig i huvet. + att jag hade inte haft matlust på flera dagar. Så jag kollade om jag hade feber - men icke!!
Tillslut ringde jag förlossningen igen å de sa att det nog va bäst att jag kom in.
Fick ligga med ctg remsa i en halvtimme å det visade inga värkar. Däremot kan ju det snurriga i huvet bero på epilepsin som gärna blir påverkad om man inte sover ordentligt. Så för att jag skulle sova ordentligare natten därpå fick jag en insomningstablett - flunitrazepam, även kallat "flugor" eller som vi i skåne uttalar det "fluor". Cordelia sov ju hemma hos mina föräldrar så det va skönt, men jag hade nog sovit lika bra/dåligt utan insomningstabletten med facit i handen, jag vakna för minsta lilla ändå.
Men jag sjukanmälde mig på UC där på tisdagen så jag fick sova i några timmar på förmiddagen.
Sen dess har jag inte känt mej varken sjuk eller haft några värkar - förrens i morse, då hade jag lite värkar.

Igår var det marknad här i Höganäs City! Riktigt trevligt faktiskt, skönt väder å inget regn - åtminstone inte medans det var marknad.
Jag fyndade en plånbok å ett gäng strumpor. Jerry fyndade en plånbok å Cordelia fyndade en slibb-orm, en ballong, en nalle & en skällande hund.

Idag har jag fått mycket gjort! Har skurit ut en pumpa för förata gången i mitt liv =) rätt lyckad blev den tycker jag. såhär ser den ut tänd:
Jag har även hunnit rosta pumpakärnor - oxå för första gången i mitt liv jag gjort de, å de blev inget annat än goda =)
Nu har mamma varit här med ett lakan som jag ska göra om till en spök dräkt till Cordelia.
Världens sötaste spöke
Nu måste jag äta, min mage håller på att vända sig ut å in av hunger!

tjo!

Onsdag idag

Idag blir det barnmorskebesök i eftermiddag, det ska mätas å vägas å skrivas sammanfattning.

Nu på morgonen när jag logga in mej på facebook fick jag en trevlig överraskning. Min mans kusin ligger på förlossningen å kommer få sin lilla diamant innan dagen är slut. Så första babyn kommer idag, sen väntas 2 till komma inom snar framtid=) jättekul! Cordelia ska ju bli nästkusin igen=)

Jag glömde ju bort att visa en fräck sak som jag hitta på skopunkten, foppatoffel å clogs hysterin fortsätter! Nu kan man ha dom även på vintern.

nä, nu ska jag borsta tänderna å sen bege mig till dårcentret! börjar om 10 min...

Tvätta

Fatta va drygt det är att gå upp tidigt på morgonen bara för att man ska hinna tvätta innan man ska iväg.
Morgontiden är egentligen mellan 7-13 men jag hinner ju inte börja tvätta kl 7, då hinner jag ju knappt med en maskin eftersom jag börjar på UC kl.08. Så, jag får ju gå upp typ halv 6 de dagar jag tvättar på morgonen å börja tvätta då, så hinner man med 2-3 maskiner iaf.
Det är så jäkla drygt att inte ha tvättmaskin i lägenheten!
Men i alla fall nu är klockan lite över 6 å jag sitter här. De andra 2 lyxlirarna sover fortfarande!
nä, om man skulle gå å lägga in lite kläder i byråarna å garderoberna. Ska snart ner till tvättstugehelvetet igen. & det jag tvättade sent igårkväll har jag ju tatt upp nu i morse så får väl lägga in det.

hej svejs

Idag är det tråkiga måndag

Måndag igen, ja. Nu e det kväll så man har ju genomlidigt dagen.
Jerry kände sig lite dålig i morse å eftersom han skulle på möte sen så tänkte jag vara lite snäll mot honom så jag lät han sova vidare en stund till så jag cyklade Cordelia till dagis.

På eftermiddagen så hämtade jag Cordelia på dagis oxå, fast då tog jag med vagnen på bussen å hämta henne. Det var ju ändå tänkt att jag å Corre skulle åka in till skopunkten å handla nya skor.
På väg från dagis till bussen möter vi svärmor som stannar till med bilen. Det första hon säger är att hon trode vi va på BB å jag fatta ingenting, jaha..typ. Ja, jo då va det ju såhär att svärmor hade sagt till Jerry för några dagar sen att hon kunde köra mig till dagis för å hämta Cordelia eftersom Jerry skulle på möte å han skulle ha vår cykel. Jaha, sa jag, men det har han inte sagt någonting om. Min man har alltså haft totalt hjärnsläpp å glömt det å till råga på allt så lyckades han göra sin mamma orolig. Hon hade ju vatt hos oss å knackat på å sen när där inte öpnats trott att vi va på BB så hon hade kört hem å hämtat sin mobiltelefon å sen kört till dagis för å höra om dom visste nånting åsså möter jag henne på vägen haha. Stackars människa trode ju det va nåt akut eftersom vi inte ringt å sagt att hon inte behövde hämta Corre. Som det kan gå =)
Men vi kom iväg med bussen i alla fall.
Det visade ju sig i morse när Cordelia skulle ha sina nya skor på sig till dagis att de klämde när hon gick med dom å lapparna var redan va då så det går ju inte att byta dom heller.
Jag blev överförtjust i dessa skorna & Cordelia tyckte med dom va finast, men de fanns inte riktigt i hennes storlek, strl. 24 som hon skulle kunnat ha va lite för lite svängrum vid tårna å storlek 26 glappa lite mkt å storlek 25 hade dom slut på. Så vi testade lite andra skor oxå.
tillslut blev det dessa i stället dom fanns i rätt storlek å Cordelia tyckte bättre om dom verkade det som.
slutet gott, allting gott. Med ett trött barn som vägrat vila en stund åkte jag helt slut hemåt med bussen igen. Aldrig att jag ska åka med en övertrött liten tjej själv & höggravid igen! never ever!

nu e klockan mycket å jag ska sätta igång en maskin tvätt i källaren, Cordelia har lite ont om strumpor tyvärr..vet inte om hon börjat äta upp dom kanske..tycker jag köper håsor hela tiden till henne..

Btw..om nån är intresserad av att köpa de andra skorna vi köpte först till Cordelia som var för små, så hör av er! 100:- vill jag ha för dom, helt nya, aldrig testade utomhus ens! storlek 25/26 men bara ca 15½cm innanmått. Det är lätt att vika ner kanten på skorna om man vill det. Det finns snörnig vid anklen på sidan så man lätt får ner lilla foten.

Söndag

Vi fick åka till väla idag för att köpa fler gipsbindor eftersom magen igår blev katastrof! 14 rullar köpte vi denna gången. (Det blev till 2 lager och vi jämnade å förstärkte kanterna efteråt.) Jerry tog kort när ett lager var lagt.
Vi köpte även skor till Cordelia på väla jättesöta =)
åsså köpte vi lite halloween sakergodishink.självlysande spindlar.spindelväv & smink

Lördag

Idag har vi skaffat barnvakt till Cordelia. Mamma å pappa kom å hämtade lillfisen vid 10-tiden. Det vart ju meningen att jag å Jerry skulle göra gipsavgjutning på magen och hinna måla lite.
Fast först å främtst cyklade jag å handlade å sen när jag kom tillbaka då stod Jerry å prata med sin kusins sambo - dom bor bara några meter för oss, hon hade varit å lämnat litta kläder till babyn. Sen kommer hennes man å frågar Jerry om han kan hjälpa till att bära ett akvarium, å det tacka han ju ja till, fast om några timmar.
Så när de gått satte vi igång och göra avgjutningen på magen.
Efter det tog jag en dush och sen började vi måla.
Tyvärr skönk gipsmagen ihop å blev pajj hela den.
Vid 17-tiden när morfar levererade hem Cordelia igen gick Jerry över till sin kusin å hjälpte till med akvariet. Jag å Cordelia ställde oss å diskade=) Det är ju en bra sysselsättning för Corre - hon formligen älskar att hjälpa till och diska =)
Sen gick även vi bort till Jerrys kusin så Cordelia fick verkligen leka av sig med sina nästkusiner.

Dagen var bra, vi fick gjort mkt, Jerrys kusin höll på att köra saker till tippen oxå så de tog med vår soffa vi ställt på altanen så nu ser det väldigt tomt ut när man tittar där å katterna i området har ingenstans att sova=/ Men ganska skönt å bli av med soffan iaf. Tack för det säger vi =)

Fredag

Idag har vi varit hemma hos Jerrys mormor och hållt henne sällskap lite och hon bjöd på god middag=) & jag passa på att läsa alla skvallertidningar =)
Mycket trevlig dag faktiskt.

Torsdag

Varit på simningen med Cordelia på eftermiddagen och när vi kom hem hade Jerry lagat middag - jättenajs faktiskt att få litta serverat så man inte gör allt själv=) & efter det gick vi faktiskt till havet för det va ju så fint väder=)
Här är lite mysiga bilder från dagen
Köra vagnen är ju roligare än att sitta i den, men det går liiiite trögt på sanden.
Stenletarna är i full gång=)
Tillslut hittade Cordelia två stora stenar som hon tyckte väldigt mkt om =)
Mycket fin utsikt måste jag säga, härligt höst väder dethär.

36 dagar kvar - det närmar sig

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Min graviditet - BF Fre 19 nov 2010

* Din graviditet startade Lör 13 feb 2010.
* Din menscykel är ca 28 dagar
* Du blev gravid ungefär Lör 27 feb 2010 (ägglossningen).
* Du är på dag 244 av 280. (87,1%).
* Du är i vecka 35.
* Du har gått 34 fulla veckor och 5 fulla dagar (v34+5).
* Du är i 8:e kalendermånaden.
* Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
* Du är i trimester tre.
* Beräknat förlossningsdatum Fre 19 nov 2010
* Du har 36 dagar kvar till beräknad förlossning.


ultraljud

Jaha, ultraljud i morgon då=) Då ska dom kolla hur stor babyn är. Enligt barnmorskan förra veckan så väger den ungefär 3000gr redan, hon beräknade att den kommer väga 4000-4500gr när den föds. Känns ju inte som att jag kommer få en liten baby denna gången heller. Barnmorskan höftar ju bara va hon tror när hon känner på dens storlek.
Men ja, vi får väl se hur rätt hon har.
Dessutom har dom lovat mig att jag ska bli igångsatt i v. 38 om babyn är större än genomsnittet denna gången. Frågan är ju bara vad man ska välja för metod lixom.
Helst vill jag föda vanligt denna gången, men om det innebär att jag får ligga i 19h efter första värk å bara öppnas 3cm å det visar sig att det ändå blir akut snitt så vill jag inte välja det. & planera ett kejsarsnitt vill jag egentligen inte heller för det är så många fler risker med det & det är jättejobbigt att man bara får bära på max 3kg efter att ha blivit snittad å man har jätteont i flera veckor efter å får käka smärtstillande. Dessutom blev en del av mitt snitt infekterat å det var inte så kul, det är det fortfarande inte för snittet syns ju fortfarande lite men just där det var inflammerat syns ännu mer å är till och med fortfarande rött.
Nä, jag tror jag ska försöka få till en bäckenröntgen om det visar sig att babyn är större. Tyvärr är de ju så motvilliga mot att röntga när man är gravid eftersom det kan vara farligt.
Fast min mamma blev röntgad när det va dax för mig att komma ut å det va sjukvårdens förslag! & det hände ju inte mig någonting.
Men men vi får se vad hon säger på ul:et i morgon.
nu ska jag ringa svärmor å kolla om hon kan hämta Cordelia på dagis i morgon.

snart halloween oxå

nån som har några bra recept eller nån kul dekoration eller till vad & hur man klär ut barnen så får ni gärna höra av er å berätta.
själv har jag hittat en sida på nätet www.googies.nu dom har massa idéer till olika högtider *me like*.

Funderar på att klä ut Cordelia till ett spöke, för hon har fått dille på det på senaste tiden. Vet inte varför men när hon klär av sig sin tröja så brukar hon stoppa ner huvet å säga "här kommer spöket" haha å ibland tar hon filtar å handdukar över huvet =) så det är nog passande till henne i år.

vilken vecka!

I söndes visste jag att veckan skulle va full å jag skulle va helt färdig i slutet av veckan, men det blev värre än jag trodde!

I måndes var det inte jag som skule iväg på nåt, men Jerry skulle iväg på ett möte på eftermiddagen så jag fick vara hemma å ta hand om vår busunge själv. Låter inte så jobbigt, men när man är lite rörighetshandikappad å extra hormoner i kroppen är det ganska jobbigt å ha hand om ett litet busfrö.
När Jerry väl kom hem å loppan lagt sig så va jag helt slut å däckade på soffan.

I tisdes skulle jag in till hbg lasarett å träffa neurologen. Bussarna passa ju inte så bra, jag va där 13.40 å hade inte tid förrens 14.00 så tiden va dryg å vänta, å inte nog med det för jag kom inte in förrens 14.15. Å väl inne hos doktorn tog allt bara 5 min! å kosta mig 300 spänn gjorde det..dyra minuter de. Han frågade bara hur det gick med medicinen å om jag haft några anfall under graviditeten å så, åsså bestämdes det att jag skulle göra tester om hur mkt medicin jag har i blodet, så efter många om & men hos receptionisten blev blod-lappen iskriven rätt.
Väl iväg med bussen så ringde jag Jerry för å höra va han å Corre va nånstans. & dom va hos farmor men påväg ut genom dörren för att gå till vårdcentralen med Cordelia, för då hade dom lekt våldsamma lekar på dagis å Corre hade (ett tag efter dom kommit hem till farmor) börjat klaga att det gjorde ont i ögat å hon va ju klart helt röd. På dagis hade man sagt att hon eller nån annan råkat peta in i ögat av misstag.
Så då satt man ju där på bussen å va orolig över att det skulle va nåt särskilt.
När jag kom hem till farmor hade de fortfarande inte kommit, bara farmors sambo som var hemma å vi såg på en film.
När de väl kom hem så hade dom sagt att det inte va nån fara med ögat eftersom där inte rann nån vätska.
Men Cordelia gnällde över att det gjorde ont ändå, men det röda hade tydligen lagt sig rejält.

I onsdes var jag först på morgonen på vårdcetralen å gjorde dendära provtagningen jag skulle, fast dom tog bara ett rör så det gick snabbt.
Sen va det bara å cykla till UC å efter UC skulle jag tillbax till vårdcentralen för jag skulle träffa min barnmorska. Ett jäkla cyklandes fram å tillbaka med andra ord.
Men allt gick bra hos barnmorskan, hon blev jätteglad att jag äntligen fått träffa min neurolog å fått ta dedär proverna.
mitt sf mått va 35, babyns hjärtslag 135 å beräknad vikt just nu är 3kg, bm beräknar att babyn väger 4-4½kg när den föds om den växer i detta tempot. Bara på 2 veckor har den vuxit markant, har varit mer jämnt de andra veckorna men nu hade den verkligen tagit ett skutt uppåt. Huvudet ligger neråt men är väldigt ruckbar.
Däremot märks det jättetydligt att jag har en annan bm denna gången & det är en mkt positiv förändring. Min bm hade tills i onsdes tagit reda på om min medicin går ut i bröstmjölken. Jag hade ju sagt vid tidigare besök att jag inte trodde det eftersom jag amma ju Cordelia i 1 månad..eller ja, gav henne på flaska men jag pumpa det lilla jag hade, å då fick jag ingen info om att min medicin skulle ha gått ut i bröstmjölken. Men nuså så sa hon att hon pratat med doktorn & doktorn sa att om jag inte ska amma om det inte är av en särskild anledning & jag sa att jag vet att jag int ekommer ha så mkt ändå så det är inget jag bryr mig så mkt om. Men varför kunde jag inte fått den infon när jag skulle ha Corre?!

I torsdes va det simskola som gällde. Vi åt midda hos farmor först å jag å corre skulle bli körda till simningen sen å jerry skulle åka å handla med sin mamma under tiden.
Men när vi skulle bli hämtade efter badet å stod å vänta på att de skulle komma så kände jag hur det rann i underlivet. å jag som är i v. 34 blir ju klart lite konfunderad över va det kan va. I bilen sa farmor att dom hade inte varit å handlat än för jerry hade inte sina nycklar hm så han kunde hämta den glömda handlelistan åsså hade han somnat på farmor å pauls soffa så farmor hade brett en macka till corre att äta i bilen i stället å en mugg med proviva (favvo drickan). Men jag blev ju hemskjutsad för att byta underkläder å kolla va det kan ha varit som rann. & trosorna va dyngblöta så jag leta upp vårdkatalogen å skulle leta upp nr:et till förlossningen. Hon jag prata med där var jättetrevlig (för en gångs skull) å hon sa att jag skulle komma in. Så jag fick packa en väska i all hast med sånt jag kom ihåg att jag skulle ha med mig. å sen fick jag ringa till mina föräldrar å fråga om de kunde ta Corre en stund å det kunde dom.
Men efter massa väntan å undersökningar på förlossningen konstaterades det att det bara var rikliga flytningar. Det var svårt för dom att se men eftersom där inte rann ut någonting när det trycktes under magen så trodde dom inte att det var vattenavgång.
Väl i höganäs åkte vi så äntligen å handlade å sen hämtade vi Cordelia som fortfarande var pigg å vaken hos mormor å morfar. klockan va runt 20.30 när vi hämta henne. & därefter tog det ett tag innan hon ville sova. Tror vid 22-tiden somna hon äntligen.

Idag e det fredag & jag e ledig för UC har stängt så Cordelia är oxå hemma å myser idag. Men det har inte varit en jättelugn morgon, å sova länge fick jag inte heller. Klockan ringde 07.00 för ja skulle börja tvätta. vid 08 kom cordelia uppstrosandes från sängen å ville ha macka. å nu för en liten stund sen vaknade även Jerry till liv.
nu ska jag fortsätta äta min frukost å sen ska jag snart ner i källaren.
Ska bli skönt att sätta sig i blombad lyx & mousserande i eftermiddag efter en såhär vecka. Japp, jag har äntligen fått tummarna loss att boka en tid hos Savon hud & spa där jag fick presentkort på min möhippa=)
  


SEKRETÄR TILL SALU

Jag har en sekretär med ett tillhörande bokskåp som jag måste bli av med.
Har haft den i många år nu, tror den är köpt på IKEA och den är i bra skick.
Ej faner, men behandlad med olja eller nåt liknande.
Riktigt glas i bokskåpets dörrar!
nycklen att låsa sekretären med finns kvar.
På insidan finns där 2 lådor och lite andra fack.
Små skavanker här å där, men inget påtagligt.

mått: 187cm hög med bokskåpet, 47cm djup & 82cm bred.

Ord. priset för både sekretären & bokskåpet är ca 3000:-
Jag säljer båda delar endast för 500:- prutat & klart!

Jag skickar inget med post, dhl, schenker eller liknande utan de finns att hämtas i Höganäs


RSS 2.0