en till..

..blogg! Jag har gjort en bakblogg igår.
Gå gärna in & titta, är precis i början så jag har inte hunnit göra så mkt med den, litta bilder å så bara.

http://alexbakar.blogspot.com

buzzador

                                                 


Då har även jag tagit mitt kloka förnuft till fånga och blivit en buzzador.
Ska bli spännande när man ska få testa något för första gången.

Jag tog även buzzadorutbildningen & klarade den med 1 fel så det var bra för att vara nybörjare å för att vara mig för den delen =)

Buzzador arbetar med marknadsföring genom att ge medlemmarna, Buzzadorerna, chansen att prova spännande varor och tjänster och sedan diskutera vidare med sina vänner och låta vännerna prova själva. Det kallas Word of Mouth marketing eller på svenska Mun till Mun marknadsföring.


Jag är en Buzzador och det innebär att jag är med och marknadsför spännande varor och tjänster.

Gå med du oxå!
Glöm inte att ange alexbakar som rekryterare

www.buzzador.com 

 


pippi för hela slanten

Va tiden går!
Snart fyller corre år..eller ja, en månad dit men hon ska ha barnkalaset helgen innan hon fyller å det är ju bara pippi som gäller.
Så jag har fyndat fräcka inbjudningskort på tradera med pippi på, pippi kläder har jag oxå fyndat på tradera. Åsså blir det pippi tårta såklart. & igår gjorde jag en MMF (Marshmallowsfondant) att klä tårtan i. & idag har jag testat att skära ut tårtbotten å lägga på MMF:en åsså hallonmattor till hår å karamellfärg att måla ansiktet med.
 Det blev sådär, hade inte tillräckligt många hallonmattor så det räckte inte till hela håret åsså var det svårt å få till flätor av hallonmattorna. MMF:en ser inte rosa ut på bilden men den är ljusrosa så den blev bra att ha som ansiktsfärg. Åsså ska jag inte måla på så som jag gjorde idag till kalaset, fräknarna ska vara chokladknappar å ögon å så ska göras finare med andra färger.
Ska nog testa att göra hår med hallonsnören oxå, i annat fall blir det kanske färgade sp eller marsipan strimlor typ.
Har inte heller gjort nåt totteband. Men blir såklart mer avanserat till kalaset. Nu vet jag iaf att jag behärskar att göra en sånhär tårta.
Får så dåligt samvete att alltid skulla behöva fråga svägerskan (som är utbildad konditor) när jag vet att hon har fullt upp med en busig snart 3:åring å en busfis på 4 månader.

Ska nog göra en lilla gubben tårta oxå, med hemmagjord sp eller spackla med grädde. Får tsta det nån dag

tjipp å hej leverpastej


tar nya tag

Har kommit till insikt om att jag nog väger en hel del för mkt - sisådär 30 kg, så jag har börjat att tänka på mina kostvanor.
Jag har gått igenom detta innan när jag vägt för mkt å jag vet att i början är det skitjobbigt för man är fortfarande hungrig när man ätit men det är bara å bita ihopa!
Jag hitta en sida på internet som heter viktklubb.se. & därigenom hittat en massa roliga recept. Jag har testat nu denna veckan som gått å man blir helt rörd när cordelia sitter å säger "mm va gott denhär middan är mamma" =) det värmer å hon äter som en häst =) Så jag ska nog aldrig sluta laga sånhär nyttig mat nu - är helt fast. Å vem kunde ana att mysli, lingon å mjölk var en god kombination?!

Igår var det iaf kyckling till middag med klyftpotatis.
Här kommer receptet:

4 port.
500 gram kycklingfilé
1 dl finhackad bladpersilja
40 gram riven 17%-ig ost
2 dl lättcreme fraiche
  salt och peppar
800 gram potatis i klyftor
1 msk margarin
2 tsk finrivet citronskal
50 gram ruccolasallad
200 gram tomater i bitar
1 st röd paprika i strimlor
0.5 dl finhackad purjolök

Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Blanda persilja, ost, creme fraiche, salt och peppar i en bunke. Bred röran ovanpå kycklingen. Stek i 225 grader i 15-20 minuter.
Klyftpotatis: Lägg potatisklyftorna och margarin i en ugnsfast form. Salta och stek dem i 225 grader i ca 40 minuter. Strö på finrivet citronskal. Servera med sallad gjord på ruccola, tomat, paprika och purjolök.

Jag gjorde en veggo variant till Jerry med quornfileér i stället.
Ett tips: ha i 1-2 msk sambal oelek i röran som ska kletas på.
Veggo:  Kyckling:

Till lunchen igår blev det en alex vegetariska lunchmackor.
recept på 6 mackor är:

1 st paprika
1 st tomat
6 st isbergssallads blad
1 msk olivolja
1 st vitlök supersolo
6 st runda polar mackor
riven parmesan ost
1 pkt mexicali nuggets

Hetta upp oljan & pressa ner vitlöken. Tärna paprikan & häll i pannan. Lägg sedan i mexicali nuggetsen & bryn.
Lägg upp 6 skivor polarbröd på en plåt med bakplåtspapper på. Lägg isbergssalladen på mackorna & skiva tomaten & lägg på nån tomatskiva per macka. Ta sedan det du brynt i pannan & fördela på mackorna. Riv osten direkt på.
In i ugnen i 200 grader C i ca 5 min.
bild från denna lunchen:

Till middag idag blir det broccoli & vitlöks soppa, ska bli intressant å se hur det smakar.
Lunch idag blir rester från igår. Så jag följer ju inte min veckomeny till 100%
Jag följer ju inte min motionsplan heller, för jag motionerar mycket mer. ingår ju en hel del motion i min vardagsmotion eftersom vi bor i utkanten på stan å vi e ju båda gång å cyckelburna. Men det är ju skönt att man motionerar mer än vad man behöver iaf.

Så nu ska vi se om jag kan gå ner några kilo innan det är dax å bli gravid igen.

RSS 2.0